Eskrima is een systeem, geen verzameling van afzonderlijke techniekjes maar een krijgskunst met een zorgvuldig uitgekiende opbouw die je in staat stelt de principes van het gewapend vechten door te trekken naar ongewapende zelfverdediging.

Lees meer.

Je wordt getraind in alle mogelijke aspecten van de moderne zelfverdediging: stok, mes, klemmen, stoten, trappen, 2 stokken, stok en mes, grondwerk...

 

Wat het Eskrima zo uniek maakt is dat de leerling eerst leert te vechten met  wapens en pas daarna evolueert naar de verdediging daarop met als ultiem doel de ongewapende verdediging.

 

Lees meer

Eskrimatraining

Je begint in de eerste plaats te trainen met de rotanstok van ca 80cm en een veilig oefenmes. Je leert de verschillende aanvalsmethoden, ontwapeningen, klemtechnieken en controles d.m.v. stok en mes.

Je wordt ook vrij snel ingewijd in de ongewapende zelfverdediging tegen die wapens.

 

Lees meer

In een vroeg stadium leer je dus al verdedigen in alle mogelijke situaties. Kenmerkend voor de Filippijnse gevechtsporten zijn de vele drills, zij laten toe een beweging zeer vaak te herhalen in een korte tijd. Op deze manier wordt een techniek echt "ingedrild” zodat de leerling ze ook daadwerkelijk leert toepassen.

 

Lees meer

De training besteedt veel aandacht aan het werken met 2 stokken of messen, of een combinatie, tegelijkertijd.

Deze oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens slechts verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken net zo makkelijk in het ongewapend gevecht toepassen.

 

Een van de sterkste punten van Eskrima is dat je het in elke andere martial art kunt integreren.

Lees meer

Het doel van de training is echter niet alleen fysieke weerbaarheid, maar ook de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.

 

Eskrima trainingen zijn er in Almere, elke donderdag vanaf 19:00 uur en elke zaterdag vanaf 10:00 uur in Amsterdam.

Boek je Proeflessen
Word lid en kom trainen
Boek je Proeflessen
Word lid en kom trainen
Boek je Proeflessen
Word lid en kom trainen

Boek je Proeflessen
Word lid en kom trainen